Inbraak bij Wildopvang Krommenie!

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

In de nacht van 4 op 5 mei is er ingebroken in ons pand. Gelukkig waren hebben ze de aanwezige dieren met rust gelaten en was er geen personeel aanwezig op het moment van de inbraak.

Veel schade

De schade is aanzienlijk: de inbrekers waren op geld uit en hebben daarbij in hun zoektocht alle kasten en deuren geforceerd. Alle donatiebussen zijn open gebroken en ook de kluis is volledig vernield. De manier waarop de inbrekers zich op een geweldadige manier een weg hebben gebaand naar hun doel  lijkt erg op de recente inbraak in het Kerbert Dierentehuis en het Knaagdierencentrum in IJmuiden. Ook bij ons is al het geld wat wij in de kluis hadden t.b.v. de dierenzorg buit gemaakt. Geld dat we hard nodig hebben voor de zorg van alle gewonde, zieke en verzwakte dieren in onze opvang. Deze dieren zijn volledig afhankelijk van onze hulp!

Natuurlijk zijn we ook verdrietig en geschokt dat we de met zoveel liefde bijelkaar gebrachte donaties kwijt zijn. Kun je ons steunen met een financiële bijdrage om in elk geval de aanzienlijke schade te herstellen? Er is aangifte gedaan bij de politie, laten we hopen dat de daders snel opgepakt kunnen worden.

Bekijk alle
08-06-2020 | 20:55
26-05-2020 | 20:48
21-05-2020 | 20:27
20-05-2020 | 12:26 zojuist heeft de dierenambulance een vogel bij ons opgehaald en brengt deze straks naar jullie! hopelijk overleeft het lieve vogeltje.
16-05-2020 | 11:56
Bekijk alle

Donateurs bedankt!

13-05-2020 | 10:00 Inmiddels zijn we een week verder na de inbraak. En wat een week was dat! De schade is geïnventariseerd, herstelwerkzaamheden worden gedaan en andere ingepland. Dit alles met inachtneming van de RIVM maatregelen, dus hier en daar is dat passen en meten. Met de collega’s hebben we het incident veelvuldig besproken om het een plek te kunnen geven, gelukkig kunnen we ons door de drukte focussen op de binnengebrachte hulpbehoevende dieren. Maar dagelijks stroomde er lieve woorden en hartverwarmende verhaaltjes binnen. Dank ook voor de vele gulle donaties, we kunnen ze nu het seizoen gaat starten heel goed gebruiken. De medewerkers voelen zich allen erg gesteund, wat belangrijk is met de voordurende zorg van jonge dieren tijdens coronatijd, zoals de jonge lepelaar die we in de opvang hebben.  Bedankt iedereen!  
Lees meer