Streefbedrag behaald

Draag bij aan de medische kosten van de gewonde mamma zwaan

Opgehaald

1.667
303% bereikt van het totaalbedrag € 550
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

We zijn ontroerd door de vele donaties die we hebben ontvangen voor de gewonde mamma zwaan. Heel erg bedankt voor jullie steun en betrokkenheid! Alle extra donaties zullen gebruikt worden voor het redden van andere dieren in nood door onze opvang. 

In Broek op Langedijk is een mamma zwaan van haar nest getrokken door een loslopende hond. Ze was daardoor zwaargewond! Haar bovensnavel lag er voor een deel af, haar ondersnavel was doormidden gebroken en gescheurd.

Mamma zwaan was na de aanval van een hond zwaargewond. 

We zijn direct met haar naar een dierenarts gegaan. Ondertussen worden haar eieren door haar partner warm gehouden, maar papa is nu alleen voor de zorg van de eieren.

We doen er alles aan om mamma zwaan er bovenop te helpen, zodat we haar hopelijk  snel weer kunnen herenigen met pappa zwaan.

De kosten zijn alleen wel enorm opgelopen voor onze opvang! Wil jij ons daarom helpen met een bijdrage? Elke bijdrage is welkom, hoe groot of klein ook. Heel erg bedankt voor jouw steun. 

Draag jij bij aan de medische kosten van mamma zwaan? 


Bekijk alle

Verdrietig bericht over mama zwaan

30-05-2022 | 16:30 Uur
We hebben helaas moeten besluiten om Mama-zwaan met haar pulletjes te herenigen over de regenboogbrug... Met zwaar hart reden we al richting Dierenkliniek IJburglaan voor haar controle, een klein beetje hoop dat er nog wat zou kunnen maar wel realistisch dat de kans dat ze weer levend terug zou komen nihil was. Bij de dierenarts zijn we het erover eens geweest dat als we nu door zouden gaan, het onvermijdelijk lijden zou gaan worden. De ondersnavel was niet te repareren, en als wilde zwaan heb je gewoon een goed werkende snavel nodig. Niet alleen om te eten, maar ook om gedragingen uit te voeren, lekker onder water te kunnen slobberen en noem maar op. Mede dankzij jullie donaties heeft ze bij ons nog kunnen eten, lekker gezwommen en zwaan kunnen zijn. Maar een definitieve terugkeer zat er gewoon niet meer in. We zijn nog naar het (restant van het) nest gereden om vader zwaan te zoeken, en hem afscheid te laten nemen en hem door te kunnen laten gaan. Helaas was hij in geen velden en wegen te bekennen. We blijven naar hem zoeken, dus tips zijn welkom.Een ontzettend naar einde van een heftige periode, voor iedereen die ermee gemoeid is geweest. Wij zijn tots op onze vrijwilligers en hun tomeloze inzet voor moeder en de kuikens ondanks deze uitkomst. En voor ieder volgend dier zal die inzet niet minder worden en kunnen we de overgebleven donaties weer goed gebruiken. We hopen dat, door het verhaal an dit zwanengezinnetje, hondeneigenaren beter op gaan letten en de lijn gebruiken waar nodig/verplicht. Laten we hiervan een leerverhaal maken voor iedereen, want er is ook dierenleed wat heel makkelijk voorkomen kan worden!